HB Ostrov na Varenské padl, rozhodl Tomáš Martinko

Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod ztratili slibně rozehrané utkání 9. kola české Extraligy v Ostravě. Díky bodům Tomáše Treglera a Ondřeje Květona dnes v hale na Varenské ulici vedli 2:1, ale nakonec s nadšeně bojujícím s celkem TJ Ostrava KST prohráli 2:3.
Extraliga mužů 2021/2022, 9. kolo, pá 26.11.2021
TJ Ostrava
HB Ostrov
3:2
Patrik Klos - Tomáš TREGLER 1:3 (-5,8,-9,-9)
Tomáš Martinko - Michal OBEŠLO 3:1 (8,-10,9,7)
Adam Štalzer - Ondřej KVĚTON 1:3 (10,-7,-6,-10)
Patrik Klos - Michal OBEŠLO 3:2 (9,-6,11,-1,8)
Tomáš Martinko - Tomáš TREGLER 3:0 (4,9,3)
Sestava TJ Ostrava: Klos Patrik, Martinko Tomáš, Štalzer Adam
Sestava HB Ostrov: Tregler Tomáš, Obešlo Michal, Květon Ondřej

Ostravští mladíci ve své domovské hale na Varenské umí potrápit každého soupeře, což v dnešním vyrovnaném zápase stoprocentně potvrdili. Výraznou postavou jejich vítězného týmu byl Tomáš Martinko. Devatenáctiletý stolní tenista, který Českou republiku reprezentoval na letošním ME družstev v Kluži, hrál skvěle a postaral o dva důležité body svěřenců Karla Karáska. Třetí přidal Patrik Klos a družstvo TJ Ostrava KST si tak do “análů“ zapsalo první vítězství nad HB Ostrov v historii české Extraligy.


Přitom zápas na Varenské rozehráli lépe stolní tenisté mistrovského celku HB Ostrov, který dostal do vedení Tomáš Tregler po vítězství 3:1 nad Patrikem Klosem. S ostravskou odpovědí přispěchal Tomáš Martinko, jenž si rovněž ve čtyřech setech poradil s Michalem Obešlem. Obhájce titulu šel podruhé do vedení zásluhou Ondřeje Květona. Ten v souboji dvou českých juniorských reprezentantů porazil Adama Štalzera 3:1. Domácí ale podruhé srovnali krok, když Patrik Klos v pětisetové bitvě udolal Michala Obešla. Rozhodnutí přinesla až závěrečná dvouhra. Tomáš Martinko pokračoval ve výborném výkonu, partii s Tomášem Treglerem ovládl ve třech setech a zpečetil tím vítězství TJ Ostrava KST nad HB Ostrov Havlíčkův Brod v poměru 3:2.


Záznam z celého utkání můžete sledovat zde:


Moderní tréninkový komplex

Vyzkoušejte si jedny z nejlepších podmínek pro trénování v celé střední Evropě.

+420 606 705 889

Poptávka pronájmu