Cheb porazil HB Ostrov 3:1 a zůstává v tabulce první

“Televizní bitvu“ o první místo v extraligové tabulce lépe zvládli stolní tenisté Chebu, kteří se po dvou a půl hodinách dramatického utkání v havlíčkobrodské Birell Aréně radovali z vítězství nad HB Ostrov v poměru 3:1. Západočeský tým po výhře nad obhájcem titulu zároveň udržel první místo v neúplné extraligové tabulce.
Extraliga mužů 2021/2022, 8. kolo, čt 11.11.2021, BIRELL ARÉNA, Havlíčkův Brod
HB Ostrov
Cheb
1:3
Tomáš TREGLER – Stanislav Kučera 3:0 (11,9,8)
Michal OBEŠLO – David Reitšpies 1:3 (-7,-6,6,-11)
Dmitrij PROKOPCOV – Antonín Gavlas 2:3 (-6,-13,7,8,-5)
Tomáš TREGLER - David Reitšpies 1:3 (-8,7,-10)
Sestava HB Ostrov: Tregler Tomáš, Obešlo Michal, Prokopcov Dmitrij
Sestava Cheb: Kučera Stanislav, Reitšpies David, Gavlas Antonín

Úvod extraligového šlágru obstaral klasický souboj obrany s útokem. Stanislav Kučera v něm zejména v úvodních dvou setech Tomáše Treglera pořádně trápil. Lídr HB Ostrov však dokázal vždy o dva míčky vyhrát a ve třetí sadě pak dotáhl zápas k prvnímu bodu domácího celku.


Další navrátilec do české Extraligy v chebském dresu, David Reitšpies, pak předvedl nejen dokonalý balet za stolem, ale i nesmírně agresivní útočnou hru. A když se tomu přizpůsobil i Michal Obešlo, byla z toho partie plná rychlých a tvrdých výměn. Rozhodla ji koncovka čtvrtého setu. Chebský stolní tenista v něm vedl 9:7, jenže Michal Obešlo po sérii úspěšných míčků otočil na 10:9. Tvrdě vybojovaný setbol na 2:2 však neproměnil, to David Reitšpies měl v dramatické koncovce více štěstí. Za stavu 12:11 zápas ukončil a srovnal stav na 1:1.


Skvělé představení dvou špičkových českých družstev gradovalo. Dmitrij Prokopcov v souboji dvou bývalých českých reprezentantů dokázal smazat dvousetové manko a dotáhnul utkání s Antonínem Gavlasem do rozhodující sady. V ní se z vítězství radoval levoruký hráč Chebu a hosté v Birell Aréně rázem vedli…


Výborně hrající David Reitšpies vycítil šanci, jak utkání na půdě obhájce mistrovského titulu ukončit. A šel za ní s neobvyklou razancí. V bitvě dvou nejlepších hráčů Extraligy (co do aktuální úspěšnosti) nakonec udolal domácí jedničku Tomáše Treglera a Cheb se radoval z vítězství 3:1.


Záznam celého zápasu můžete sledovat zde:


Foto: Jaroslav Loskot

Fotogalerie

Moderní tréninkový komplex

Vyzkoušejte si jedny z nejlepších podmínek pro trénování v celé střední Evropě.

+420 606 705 889

Poptávka pronájmu