Zdolali jsme El Niňo 3:2 a vedeme tabulku u čtyři body

Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod prodloužili sérii vítězných zápasů v české extralize. V televizním šlágru 14. kola přehráli na pražské Kotlářce domácí El Niňo 3:2 a po devátém vítězství v řadě si upevnili první místo v průběžné extraligové tabulce. Obhájci mistrovského titulu teď mají čtyři kola před koncem základní části soutěže už čtyřbodový náskok před dvojicí pronásledovatelů pražským El Niněm a SKST Cheb.
Extraliga mužů 2022/2023, 14. kolo, čt 9.2.2023
El Niňo
HB Ostrov
2:3
Jiří Vráblík – Tomáš TREGLER 3:0 (7, 9, 8)
Tomáš Konečný – Pavel ŠIRUČEK 0:3 (-9, -6, -14)
Jakub Zelinka – Tomáš MARTINKO 3:1 (9, -7, 12, 5)
Jiří Vráblík – Pavel ŠIRUČEK 0:3 (-3, -9, -4)
Tomáš Konečný – Tomáš TREGLER 1:3 (-5, -13, 9, -7)

Očekávaná partie dvou nejlepších týmů dosavadního průběhu extraligy začala lépe pro domácí El Niňo Praha, které jako jediné dokázalo v probíhající sezoně HB Ostrov Havlíčkův Brod porazit.


Úvodní dvouhru totiž ovládl Jiří Vráblík, jenž přehrál Tomáše Treglera ve třech setech. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Skvěle hrající Pavel Širuček pro změnu nedal šanci Tomáši Konečnému a vrátil obhájce titulu do hry.


V následujícím souboji mladíků se prosadil Jakub Zelinka. Slovenský reprezentant si ve čtyřech setech poradil s Tomášem Martinkem a El Niňo opět vedlo. Jenže pak podruhé zaúřadoval Pavel Širůček. Ač Jiří Vráblík dělal co mohl, recept na výborně hrajícího havlíčkobrodského borce nenašel. Širuček na Kotlářce i podruhé vyhrál 3:0, a tak o vítězi atraktivního zápasu musela rozhodnout závěrečná dvouhra.


O vítězný bod se utkali bývalý spoluhráči Tomáš Konečný s Tomášem Treglerem, který na pražské Kotlářce herně vyrostl. Zajímavou partii režíroval havlíčkobrodský stolní tenista, který sice za stavu 2:0 ztratil slibně rozehranou třetí sadu, ale pak celý zápas dotáhl do vítězného konce.

HB Ostrov zdolal pražské El Niňo 3:2 a oplatil tak svému soupeři porážku z první části sezony.



Text a foto: František Zálewský

Fotogalerie

Moderní tréninkový komplex

Vyzkoušejte si jedny z nejlepších podmínek pro trénování v celé střední Evropě.

+420 606 705 889

Poptávka pronájmu