Favorizovaná Borussia i bez Bolla vítězila 3:1

Ani třetí pokus zaskočit jednoho z favoritů v těžké A skupině Ligu mistrů 2022/2023 stolním tenistům HB Ostrov Havlíčkův Brod nevyšel. Ve sváteční atmosféře vyprodaného Kulturního domu Ostrov svěřenci trenéra Dmitrije Prokopcova po statečném boji prohráli s Borussií Düsseldorf 1:3. Jediný bod českého mistrovského celku udělal stejně jako v prvním utkání v Düsseldorfu Tomáš Martinko.
Extraliga mužů 2022/2023, 0. kolo, čt 17.11.2022, Havlíčkův Brod
HB Ostrov
Borussia Düsseldorf
1:3
Tomáš TREGLER – Anton Källberg 1:3 (-4,-9,8,-7)
Pavel ŠIRUČEK – Dang Qiu 0:3 (-8,-6,-9)
Tomáš MARTINKO – Kay Stumper 3:1 (9,-9,9,8)
Michal OBEŠLO - Dang Qiu 0:3 (-8,-6,-11)

Favorizovaná Borussia sice nastoupila bez legendárního Timo Bolla, kterého trenér Danny Heister při náročném programu svého týmu nechal odpočívat. To ovšem nijak nesnížilo sílu šestinásobného šampiona Ligy mistrů, který v letošní sezoně ještě nepoznal hořkost porážky.


Hned v úvodní dvouhře večera splnil Švéd Anton Källberg roli favorita. V souboji s Tomášem Treglerem vyhrál rychle první sadu 11:4. V dalších setech se obraz hry změnil. Domácí stolní tenista se výrazně zlepšil a byla z toho vyrovnaná partie. Dvacátý hráč světa nakonec přece jen ovládl závěr zápasu a poslal Borussii do vedení 1:0. Druhý bod na konto německého velkoklubu přidal Dang Qiu. Aktuální mistr Evropy ve dvouhře a jedenáctý hráč světového žebříčku si s Pavlem Širučkem poradil ve třech setech.


Následující partie dvou dvacetiletých stolních tenistů Tomáše Martinka a Kaye Stumpera přinesla nejvyrovnanější partii večera. Exostravský hráč zopakoval svůj nebojácný výkon z Düsseldorfu a svého vrstevníka k radosti všech havlíčkobrodských fanoušků porazil 3:1.


Borussia však rychle zareagovala. Dang Qiu ani ve svém druhém vystoupení nezaváhal, i když střídající Michal Obešlo, neprodal kůži lacino. Bojoval, ve třetí sadě měl dokonce tři setboly, jenže německý reprezentant ukázal svou extratřídu a přece jen zajistil Borussii Düsseldorf vítězný bod.


Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod uzavřou své letošní vystoupení v Lize mistrů ve středu 14. prosince, kdy je čeká závěrečné utkání skupiny A v polském Grodzisku Mazowieckém.


Fotogalerie

Moderní tréninkový komplex

Vyzkoušejte si jedny z nejlepších podmínek pro trénování v celé střední Evropě.

+420 606 705 889

Poptávka pronájmu