Porážka polským celkem Bogoria Grodzisk Mazowiecki 1:3

Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod prohráli ve druhém utkání skupiny A Ligy mistrů s polským celkem Bogoria Grodzisk Mazowiecki 1:3. Jediný bod českých šampionů vybojoval v úvodní dvouhře Pavel Širuček, hosté ale ovládli zbylé zápasy a z Havlíčkova Brodu si odvezli důležité vítězství.
Extraliga mužů 2022/2023, 0. kolo, út 15.11.2022
HB Ostrov
Bogoria Grodzisk
1:3
Pavel ŠIRUČEK – Milosz Redzimski 3:1 (-5,10,3,6)
Michal OBEŠLO – Panagiotis Gionis 1:3 (-7,9,-7,-9)
Tomáš TREGLER – Seongil Jang 2:3 (5,-5,-7,8,-4)
Pavel ŠIRUČEK - Panagiotis Gionis 0:3 (-8,-12,-12)

Do úvodní dvouhry mezi Pavlem Širučkem a Miloszem Redzimskim vlétl polský mladík jako uragán. V prvním setu mu vycházelo snad vše, na co sáhl a vyhrál 11:5. Zkušený Širuček ale pozvolna hru vyrovnával. Důležitým momentem byla koncovka druhé sady, kterou lépe zvládl český reprezentant. Díky tomu se dostal do herní pohody a talentovaného soupeře nakonec přehrál 3:1 na sety.


Druhá partie večera nabídla míření dvou herních stylů. Řecký obranář Panagiotis Gionis i na Ostrově předváděl, že nic neztratil ze svého umění. Jenže Michal Obešlo, bojoval, nic nedal zadarmo a přes ztrátu první sady, sehrál s nebezpečným sokem vyrovnanou partii. Trpělivou a pestrou hrou získal druhý set a začínalo se od začátku. V dalším průběhu utkání se přece jen prosadila Gionisova precizní obrana a Bogoria srovnala krok.


Třetí dvouhra večera přinesla pětisetovou bitvu. Tomáš Tregler se s Jihokorejcem Seongil Jangem střídali ve vedení, rozhodující zlatý set ale vyhrál devatenáctiletý Asiat.


Za stavu 1:2 to měl Pavel Širuček v souboji s Řekem Gionisem nesmírně těžké. Se svým bývalým spoluhráčem z Bogorie bojoval, ale k úspěchu vždy dva, tři míčky v koncovce chyběli. Zkušený Gionis svým druhým bodem v utkání zpečetil vítězství polského šampióna nad HB Ostrov v poměru 3:1.



Liga mistrů ve stolním tenisu pokračuje hned ve čtvrtek 17. listopadu. V Kulturním domě Ostrov je na programu třetí utkání skupiny A. HB Ostrov v něm od 18:00 hodin změří síly s šestinásobným šampionem Ligy mistrů Borussií Düsseldorf.

Fotogalerie

Moderní tréninkový komplex

Vyzkoušejte si jedny z nejlepších podmínek pro trénování v celé střední Evropě.

+420 606 705 889

Poptávka pronájmu