Jsme ve finále

Je rozhodnuto. Finálovým soupeřem SKST Cheb v boji o český trůn budou stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod. Obhájce prvenství, HB Ostrov, v rozhodujícím utkání semifinálové série zdolal v domácí Birell Aréně celek pražského El Niňa 3:0 a popáté v historii klubu postoupil do finále play-off české Extraligy mužů ve stolním tenisu.
Extraliga mužů 2021/2022, sf3, ne 1.5.2022
HB Ostrov
El Niňo
3:0
Tomáš TREGLER - Jiří VRÁBLÍK 3:1 (8,6,-5,9)
Michal OBEŠLO - Jakub ZELINKA 3:2 (-8,6,-7,7,8)
Dmitrij PROKOPCOV - František ONDERKA 3:2 (10,-9,8,-3,14)
Sestava HB Ostrov: Tregler Tomáš, Obešlo Michal, Prokopcov Dmitrij
Sestava El Niňo: Vráblík Jiří, Zelinka Jakub, Onderka František

Rozhodující semifinálovou partii dvou posledních českých šampionů odstartoval souboj jedniček obou týmů. Tomáš TREGLER do něj vlétl jako uragán a rychle se dostal do vedení 2:0. Jiří Vráblík pak domácí euforii poněkud schladil, když snížil na 1:2. O všem rozhodla koncovka první sady. Tomáš Tregler svému soupeři utekl na 9:5, Vráblík stihl ještě snížit na 9:10, ale havlíčkobrodský lídr druhý mečbol proměnil a dostal svůj tým do vedení.


Druhý bod HB Ostrov přidal po velké pětisetové bitvě, ve které hrál hlavní roli servis, Michal OBEŠLO. Mladý Slovák dlouho mohutně vzdoroval, v průběhu utkání dokonce dvakrát vedl, ale rozhodující set lépe zvládl zkušený borec domácích a obhájce titulu byl už pouze jeden bod od postupu do finále.


Dmitrij PROKOPCOV v pátek v Praze Františka Onderku porazil ve třech setech. Dnes ostravský odchovanec s nejzkušenějším hráčem domácích bojoval pět setů. Důležité koncovky dnes byly silnou stránkou havlíčkobrodských stolních tenistů. V té páté a rozhodující měli oba soupeři po třech mečbolech. Z vítězství 16:14 se nakonec radoval Dmitrij Prokopcov, který HB Ostrov poslal do finále!


Finálová série začne 12. května v Chebu. O týden později, 19. května se bude hrát v havlíčkobrodské Birell Aréně a případné třetí utkání by bylo na programu v neděli 22. května opět v Chebu.

Fotogalerie

Moderní tréninkový komplex

Vyzkoušejte si jedny z nejlepších podmínek pro trénování v celé střední Evropě.

+420 606 705 889

Poptávka pronájmu