Vydřená výhra HB Ostrov nad El Niněm!

Drama do posledního míčku a výborný stolní tenis přinesl nedělní televizní šlágr, z něhož vzešel nový lídr extraligové tabulky. Pražské El Niňo v Birell Aréně zahrálo skvěle, v průběhu zápasu dokonce vedlo 2:1, nakonec se ale muselo sklonit před domácími bojovníky. HB Ostrov díky dvěma bodům Tomáše Treglera a jednomu Michala Obešla vyhrálo 3:2 a vyhouplo se do čela průběžné tabulky o skóre před svého dnešního soupeře.
Extraliga mužů 2021/2022, 6. kolo, ne 31.10.2021, BIRELL ARÉNA, Havlíčkův Brod
HB Ostrov
El Niňo
3:2
Tomáš TREGLER – Jiří VRÁBLÍK 3:1 (7,-9,9,6)
Michal OBEŠLO – Jakub ZELINKA 1:3 (8,-10,-8,-5)
Dmitrij PROKOPCOV – František ONDERKA 1:3 (3,-7,-7,-7)
Tomáš TREGLER - Jakub ZELINKA 3:1 (7,-9,1,11)
Michal OBEŠLO - Jiří VRÁBLÍK 3:1 (-7,4,10,5)
Sestava HB Ostrov: Tregler Tomáš, Obešlo Michal, Prokopcov Dmitrij
Sestava El Niňo: Vráblík Jiří, Onderka František, Zelenka Jakub

Atraktivní extraligovou dohrávka rozehráli lépe domácí stolní tenisté. Tomáš Tregler v úvodní dvouhře večera přehrál jedničku Pražanů Jiřího Vráblíka ve čtyřech setech a připravil mu tak první porážku od jeho návratu do české Extraligy.


Když pak Michal Obešlo, ovládl v souboji s Jakubem Zelinkou první set poměrem 11:8, zdálo se, že HB Ostrov kráčí rázně za vítězstvím. Levoruký Slovák v barvách El Niňa to ale nevzdal, postupně se zlepšoval, a když vyhrál důležitou koncovku druhé sady, dotáhl následně zápas do vítězného konce. Na trojce hrající Dmitrij Prokopcov smetl v úvodní sadě Františka Onderku 11:3, jenž pak se nejmladší člen pražského týmu vybičoval k výbornému výkonu. Hrál razantně a údery na hranici rizika mu navíc vycházely. Dima zkoušel všechno možné, ale zbraň na v euforii hrajícího Onderku nenašel a El Niňo v Birell Aréně rázem vedlo 2:1.


Skvělý stolní tenis pokračoval i v následující dvouhře. Tomáš Tregler ve svém druhém vystoupení měl s nepříjemným Jakubem Zelinkou plné ruce práce, ale svůj nelehký úkol splnil, zvítězil 3:1 a srovnal stav utkání na 2:2.

O vítězi televizního šlágru musela rozhodnout závěrečná dvouhra. Partii dvou bývalých českých reprezentantů začal lépe Jiří Vráblík, jenže Michal Obešlo vzápětí velmi rychle srovnal krok. Klíčovým okamžikem tříhodinového thrilleru v Birell Aréně byla pasáž třetí sady, v níž “domácí válečník“ otočil z 3:8 na 9:8 a pak uspěl i v dramatické koncovce. Ve čtvrtém setu si Michal Obešlo cenné vítězství pohlídal a vybojoval pro HB Ostrov rozhodující bod.


Televizní přenos z utkání naleznete zde:


Fotogalerie

Moderní tréninkový komplex

Vyzkoušejte si jedny z nejlepších podmínek pro trénování v celé střední Evropě.

+420 606 705 889

Poptávka pronájmu