První finálový bod je doma!

Naši borci vstoupili vítězně do finálové série play-off české Extraligy. Svěřenci trenéra Bohumila Vožického v úvodním utkání zvítězili v domácí Birell Aréně nad KT Praha 3:1 a jsou jeden vítězný zápas od zisku čtvrtého mistrovského titulu v historii klubu. Finálový souboj pokračuje v pátek 14. května od 18:00 hodin v Praze, kde může HB Ostrov svou cestu za triumfem v letošním ročníku mistrovství České republiky družstev ve stolním tenisu završit.
Extraliga mužů 2020/2021 , F1, st 12.5.2021, BIRELL ARÉNA, Havlíčkův Brod
HB Ostrov
KT Praha
3:1
Tomáš Tregler – Martin Koblížek 3:2 (6,3,-6,-6,6)
Michal Obešlo - Martin Olejník 0:3 (-5,-6,-6)
Dmitrij Prokopcov - Tomáš Pavelka 3:2 (9,-7,-12,5,5)
Tomáš Tregler – Martin Olejník 3:0 (9,4,5)
Stav finálové série: 1:0.
Sestava HB Ostrov: Tregler Tomáš, Obešlo Michal, Prokopcov Dmitrij
Sestava KT Praha: Koblížek Martin, Olejník Martin, Pavelka Tomáš
Rozhodčí: Roman Klecker - Pavel Kafka
Stolní tenisté HB Ostrov přidali již třiadvacátou výhru v této sezoně. V prvním finálovém utkání české Extraligy to však s KT Praha neměli lehké.
Hned úvodní dvouhra neznačila, že soupeř nehodlá prodat kůži lacino. Martin Koblížek v duelu s Tomášem Treglerem nesložil zbraně ani za nepříznivého stavu 0:2 na sety, své manko postupně smazal a dotáhl zápas do rozhodující sady. V ní se však jen prosadil Tomáš Tregler, vyhrál 11:6 a HB Ostrov vedl 1:0.

Hosté ale bleskurychle odpověděli. Jejich jednička, v play-off výborně hrající Martin Olejník, předvedl excelentní výkon. Jeho atypický herní styl navíc Michalu Obešlovi viditelně nevyhovoval. Havlíčkobrodský borec sice bojoval, ale na rozjetého soupeře účinnou zbraň nenašel – 1:1.

Souboj o důležitý druhý bod v utkání lépe zvládl Dmitrij Prokopcov, i když s Tomášem Pavelkou smolně prohrál koncovku třetí sady 12:14. V následujících dvou setech byl úspěšnější a HB Ostrov podruhé vedl, tentokrát 2:1. Tečku za prvním finálovým utkání udělal Tomáš Tregler, po výborném výkonu smazal kouzlo Martina Olejníka. Vyhrál 3:0 a HB Ostrov se mohl radovat z prvního bodu ve finálové sérii.


Na záznam z celého utkání se můžete podívat zde:



Fotogalerie

Moderní tréninkový komplex

Vyzkoušejte si jedny z nejlepších podmínek pro trénování v celé střední Evropě.

+420 606 705 889

Poptávka pronájmu